Cortex Technology har solgt aktiemajoriteten til Vækst Invest.

Schroder translink rådgav ved salg af aktiemajoritet

Schrøder Translink rådgav Cortex Technology ved salget til Vækst Invest.

Translink Corporate Finance rådgav Cortex Technology, der er blandt de globale ledere indenfor medicinsk udstyr til cryoterapi og dermatologi. Cortex Technology distribuerer til alle regioner overhele verden – hovedsageligt gennem lokale distributører.

Cortex Technology havde sidste år et overskud påover 1 mio. € før skat og med en stærk vækst, som forventes at fortsætte ved introduktion af flere nye produkter inden for de primære produktgrupper:

  • Cryo-terapiprodukter, der typisk sælges til primærplejesektoren.
  • Dermatologiprodukter, der anvendes til hudanalyser og sælges til professionelle kunder som kosmetikproducenter, forskningsorganisationer og kosmetologer.

Den nuværende vækst understøttes af stærk roadmap, og det globale salgsfokus vil blive yderligere intensiveret ved salget af 60% af aktierne til Vækst Invest.

Steffen Vogel, sælger af Cortex Technology, udtaler:
”På baggrund af indledende dialog og anbefalinger valgte vi Schrøder Translink blandt flere potentielle virksomhedsrådgivere til at forestå processen med at finde den rigtige partner, som kunne indgå som medaktionær og hjælpe Cortex Technology ApS med at realisere vækstpotentialet. Midt i processen blev verden ramt af Covid-19.At styre sådan en proces midt i en pandemi er ikke for sarte sjæle.

Selvom der gennem Translink blev identificeret et stort antal relevante købere i mange lande, endte det med at blive en dansk køber.

Processen endte med at blive længere end forventet, men Henrik og Claus fra Schrøder Translink fik det styret flot i mål med rolig hånd.”

 

På trods af selskabets størrelse, var der stor interesse fra flere købere – bådenationale og internationale. En tendens som har været gældende for alle vores seneste transaktioner i med-techindustrien.

Corona udbruddet medførte en række opdaterede bud på selskabet, nogle købere trak sig og andre kom til. Det mest overraskende var, at det faktisk endte med en bedre model for sælger.