Nyhedsbrev Februar 2019

Jens Borelli-Kjær tiltrådt som ny partner i Schrøder Translink

Det er med stor glæde, at vi byder velkommen til Jens Borelli-Kjær som ny partner i Schrøder Translink. Jens er uddannet civilingeniør og MBA (INSEAD). Han har primært arbejdet indenfor områderne elektronik, medicinske utensilier og byggematerialer. Han har haft direktørstillinger i Coloplast, JAI og Icopal. I 2005 købte han Vitral A/S, som i 2018 blev solgt til VELUX A/S. Det er med andre ord en erfaren industrimand vi får ombord på teamet.

Han har deltaget i en række virksomhedshandler, både på køber- og sælgerside og både i Danmark og udlandet. Han har siddet i en række bestyrelser herunder børsnoterede virksomheder, både som formand og som menigt medlem.

 

Translink Corporate Finance højt placeret i Thomson-Reuters ranking i Norden

Hvert kvartal opgør Thomson Reuters hvilke rådgivere, der medvirker ved de enkelte virksomhedshandler. I de nordiske lande opnåede Translink Corporate Finance i 2018 en 4. plads med 33 virksomhedshandler (handler med virksomhedsværdi på under 50 mill. €) efter PWC, KPMG og BDO. Det er især det svenske kontor i Translink Corporate Finance, som har haft et rigtig godt år. Se følgende tabel.

 

\"\"

Stabilt – men fortsat højt – aktivitetsniveau indenfor virksomhedshandler

Efter flere år med stigninger i antallet af virksomhedshandler er antallet faldet svagt (3%) i 2018 til 275. I 2019 forventes et antal handler på samme høje niveau, måske svagt faldende. Årsagerne til denne udvikling kan være flere: For det første er priserne kommet op på et niveau, hvor køberne kan komme i tvivl om den indtjening, som prisen på virksomheden baserer sig på, kan holde fremadrettet. Flere forventer faldende vækstrater fremover, hvilket naturligvis vil smitte af på virksomhedernes indtjening. Når niveauet for antal handler fortsat forventes at være højt, skyldes det, at der fortsat er mange gode virksomheder til salg, og at der fortsat er mange potentielle købere, herunder kapitalfondene, der har meget ”tørt krudt”.

Overvejer man som virksomhedsejer et salg af virksomheden, bør man igangsætte processen inden længe, da en stagnation både vil kunne forringe virksomhedens indtjening, og dermed virksomheds værdi, ligesom det vil kunne reducere antallet af potentielle købere.