PC Schematic solgt til Pamir

PC Schematic solgt til Pamir 

PC Schematic er en af de førende leverandører af softwareprodukter automation- og elinstallationsbranchen. Derudover leverer virksomheden software til kabelføring og dimensionering. Virksomheden, der afsætter produkterne i Nordeuropa, har de seneste år haft en indtjening i niveauet 6-7 mio. kr. Virksomheden, der er i gang med udvikling og lancering af nye produkter baseret på en SaaS-platform. Disse produkter forventes at have et stort potentiale, nationalt og internationalt.

 

Pamir er en mindre svensk kapitalfond, der ejer 6-8 virksomheder primært indenfor IT-branchen.

 

Der er et godt match mellem de to virksomheder, idet Pamir har erfaring med omlægning til SaaS og har erfaring med at ekspandere softwarevirksomheder internationalt.

 

Hanne Rossen, adm. direktør og den ene af de tre tidligere ejere af PC Schematic, udtaler:

Da vi 3 ejere bag PCSCHEMATIC havde besluttet os for at sælge virksomheden, havde jeg dialog med flere forskellige M&A virksomheder.

Beslutningen om at bruge Schrøder Translink (Claus Melgaard og Henrik Schrøder) var ikke svær, de har et godt indblik i branchen, de har et stort internationalt netværk, og ikke mindst så er de nogle gode og behagelige personer at arbejde sammen med.

De fandt mange velegnede virksomheder over hele verden, og styrede os godt igennem processen, fra a-z og med at udvælge den rigtige køber. Og ikke mindst at få forhandlet den rigtige pris på plads.

Vi har haft et fantastisk godt samarbejde og et forløb med godt resultat og jeg kan kun give mine varmeste anbefalinger til andre, der også står for at skulle sælge, at henvende sig til Claus og Henrik og få glæde af deres ekspertise.”

 

Der var stor interesse for køb af virksomheden, og Schrøder Translink gennemførte sammen med ledelsen 13 management præsentation for købere fra hele verden, fra Japan og USA til Brasilien og Europa.